Todorić u kontranapadu: Optužnica je obično smeće, Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde

0

Županijsko Državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.

Ta optužnica je, podsjetimo, podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Optužnicom su bili obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Kako je Županijsko Državno odvjetništvo objavilo na svojim stranicama, optužnica je povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

Optužnica povučena zbog uhićenja bivše tužiteljice

Kako neslužbeno doznajemo, optužnica za tzv. slučaj “veliki Agrokor” povučena je jer je jutros uhićena bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin. Ona je uhićena pod sumnjom da je odavala tajne jednoj od osumnjičenih u slučaju “veliki Agrokor”, Piruški Canjugi.

>> Uhićene bivša tužiteljica i Piruška Canjuga. Tužiteljica joj odavala tajne o istrazi?

Za što su bili optuženi?

Todorić i ostali su lani bili optuženi zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i kaznenog djela poticanja na krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

DORH je u lanjskom priopćenju o podizanju optužnice objavio da je prvookrivljenom Ivici Todoriću pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od 923.608.584,00 kuna, nizozemskom trgovačkom društvu pribavljena je protupravna korist u iznosu 320.720.000,00 kuna, a trgovačko društvo Agrokor d.d. oštećeno je ukupno u iznosu od 1.244.328.584,00 kuna.

Todorić: Optužnica je obično smeće

Nakon svega se oglasio i Ivica Todorić. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

“Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo – napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću – ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje  protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

-trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika

-ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

“Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde”

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana.”

Index.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here