16.06.2024.
HomeNovostiRS kao Kolumbija: Pronađeno više stotina kolograma marihuane, a evo ko je...

RS kao Kolumbija: Pronađeno više stotina kolograma marihuane, a evo ko je sve uhapšen

U akciji ”Transporter” Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapšeno je devet osoba, a traga se za još dvije, zbog sumnje da su se kao organizovana grupa bavili međunarodnom trgovinom droge.

Kako saznaje portal “Avaza”, u pretresima je pronađeno više stotina kilograma marihuane.

U akciji je uhapšen Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u ministarstvu bezbjednosti BiH, koji je označen kao prvo ime ove kriminalne grupe. Uhapšeni su i Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP-a RS Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Siniša Bačić i Igor Knežević. Traga se za Petrom Dukićem, vlasnikom kafe bara ”Plan B” u Banjoj Luci, kao i Radislavom Tešićem koji se nalazi u inostranstvu, ali se javio policiji.

– Po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH izvršeni su pretresi na 20 lokacija u Banja Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci i Istočnom Sarajevu, te u Tuzli i Sarajevu. Svi su osumnjičeni za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge – saopćio je MUP RS.

Izvor blizak istrazi kaže da se grupa tereti da je od 2019. godine do danas iz Albanije, Kosova i Crne Gore u BiH i Evropsku uniju krijumčarila veće količine marihuane, dok je u obrnutom smjeru švercovala kokain.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti