15.04.2024.
HomeNovostiTestirano 85 osoba: U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od...

Testirano 85 osoba: U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

S područja Tuzlanskog kantona u prethodna 24 sata od testiranih ukupno 85 osoba, nijedna nije pozitivna na koronavirus – potvrdila je na pres-konferenciji Kriznog štaba TK ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Ona je istaknula da su se četiri osobe u međuvremenu oporavile od infekcije koronavirusa, tako da je u TK u ovom trenutku 78 pozitivnih osoba na COVID-19.

– Na području Tuzlanskog kantona 2.198 osoba je u kućnoj izolaciji. Do danas imamo urađena 1.374 testiranja – rekla je ministrica Čolić.

Kako je navela, na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla hospitalizirano je 20 oboljelih od koronavirusa. Jedna osoba je zbog nastavka liječenja morala biti premještena u drugi kanton, a Tuzlanski kanton suočio se i s jednim smrtnim slučajem.

Zavod za javno zdravstvo TK, kako je pojasnila, već je počeo prikazivati tabelarne podatke o broju zaraženih osoba u odnosu na broj izliječenih.

– Veoma nam je drago ako imamo osobe koje se oporavljaju i to veoma snažno psihološki utječe na sve ljude. Međutim, stav Kriznog štaba je da je situacija i dalje veoma ozbiljna – upozorila je ministrica Čolić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti