24.02.2024.
HomeNovostiTeške optužbe na račun Stanivukovića: "Novac za plaće radnika potrošio na putovanja...

Teške optužbe na račun Stanivukovića: “Novac za plaće radnika potrošio na putovanja i rad frizerskog salona njegove tetke”

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka sazvao je za danas konferenciju za medije kako bi otkrio pojedini radnici nisu dobili 12. platu.

Optužuje gradonačelnika Draška Stanivukovića da je pomenuti novac potrošio na kako kaže “nešto drugo”.

Prema njegovim riječima Stanivuković je više od 350.000 KM potrošio na samo 16 radnika, a što je utvrdila budžetska inspekcija.

“Potrošio je pare koje pripadaju poljoprivrednim proizvođačima i korisnicima tuđe njege i pomoći. Samo 230.000 KM dao je za putovanja na koja je vodio fotografe, dao je subvenciju svojoj tetki za rad frizerskog salona. E zbog toga radnici Gradske uprave vam je ugrožena 12. plata”, dodao je Ninković te rekao da su tri i po miliona potrošena mimo budžeta.

Prozvao je i Radoslava Gojkovića predsjednika Sindikalne organizacije koji je tražio sazivanje vanredne sjednice za usvajanja rebalansa budžeta kako bi radnici Gradske uprave dobili 12. platu.

Dodao je da je Gojković na svoju platu primao još 50 odsto iznosa.

Traži od Stanivukovića da već danas dostavi izvode svih računa Grada Banjaluka da se vidi koliko to novca ima u budžetu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na optužbe odgovara da su “kleveta” te ponavlja da je jedino rješenje rebalans budžeta na koje skupštinska većina ne pristaje, a da na računu imaju još 9 miliona.

Podsjećamo da su u Banjaluci prethodnih dana održani protesti poljoprivrednika i roditelja djece sa poteškoćama i razvoju zbog kašnjenja isplate subvencija i invalidnina. Kasne i plate radnicima Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, radnicima GU Banjaluka kao i subvencije za privatne vrtiće.

Zbog cjelokupne situacije Sindikalna organizacija Gradske uprave grada Banjaluke upozorava da će stupiti u štrajk ukoliko ne dobiju decembarsku platu te da daju rok 24h.

N1

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti