Teška nesreća: Troje mrtvih u sudaru automobila i kamiona, vozač kamiona iz BiH

0

Tri osobe poginule su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u petak u poslijepodnevnim satima dogodila na autocesti A3 Bregana – Lipovac nedaleko od Okučana. Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske oko 15.15 sati zaprimio je dojavu da je na nadvožnjaku autoceste A3, na izlazu sjeverne kolničke trake kod mjesta Okučani, došlo do sudara teretnog automobila i osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Srbije.

Tom prilikom su tri osobe smrtno stradale. U 15.40 sati prometna traka za isključivanje vozila iz smjera istoka na autocesti A3 je privremeno zatvorena. – Vozač kamiona je državljanin BiH i u velikom je šoku. Ni sam ne zna što se dogodilo, navodno je trebao izaći s autoceste kada su njega zabio automobil u kojemu su bili putnici iz Srbije – rekao je Damir Brezić službenik za odnose s javnošću PU Brodsko posavske.

Više informacija znat će se nakon očevida. Policijski službenici obavljaju očevid u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica pod kojima se dogodio ovaj prometni događaj. Ovo je već treća teška prometna nesreća s više smrtno stradalih osoba na dijelu autoceste A3 koji prolazi kroz Brodsko-posavsku županiju u posljednji sedam mjeseci. Podsjetimo, u ožujku je u prevrtanju kamiona koji je prevozio migrante kod Okučana poginulo četvero ljudi, dok je u slijetanju s ceste autobusa koji je prevozio kosovske državljane u srpnju život izgubilo čak deset putnika.