20.04.2024.
HomeNovostiAmbasada SAD: Svi lideri u BiH imaju odgovornost da ne djeluju destabilizirajuće

Ambasada SAD: Svi lideri u BiH imaju odgovornost da ne djeluju destabilizirajuće

“Sjedinjene Američke Države bile su posrednik u sklapanju Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je zaustavljen rat i postavljeni temelji za Bosnu i Hercegovinu kao modernu i demokratsku državu”, navodi se u odgovoru Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a na upit N1.

“Više od dvadeset pet godina, Ambasada SAD pruža podršku BiH i svim njenim građanima i pouzdan je partner u promovisanju onoga čemu svi oni teže, a to je prosperitetnija i sigurnija budućnost u okviru Euroatlanske zajednice”, dodaju iz Ambasade.

Još su naveli da SAD podržavaju ključnu ulogu visokog predstavnika u provedbi civilnih aspekata Dejtonskog sporazuma.

Sjedinjene Američke Države podržavaju ključnu ulogu visokog predstavnika u praćenju i pružanju podrške provedbi civilnih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sjedinjene Države takođe snažno podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom, te Brčko Distriktom. Svi lideri u BiH imaju odgovornost da ne djeluju destabilizirajuće, nego da umjesto toga rade kroz institucije BiH na poboljšanju funkcionalnosti i kvaliteta života svih građana BiH“, naveli su iz Ureda za odnose sa javnošću Ambasade SAD.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti