27.05.2024.
HomeNovostiTajna trovanja u Hrvatskoj: Samo bočica iz Rijeke koju je konzumirao ozlijeđeni...

Tajna trovanja u Hrvatskoj: Samo bočica iz Rijeke koju je konzumirao ozlijeđeni mladić bila je kontaminirana sredstvom za pranje ili odmašćivčem

Samo bočica iz Rijeke koju je konzumirao ozlijeđeni mladić bila je kontaminirana, ostale su ispravne.

Nakon vještačenja Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je priopćenje, iz kojeg se iščitava da je mladić iz Rijeke popio odmašćivač ili sredstvo za pranje.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Nastavno na događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske Jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića – policijski izvidi u tijeku obavještavamo javnost kako je Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” proveo vještačenja spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6).

Temeljem utvrđenog kemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje.

Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića zaprimljenih u originalnom pakiranju, utvrđeno je da sadrže prozirne tekućine čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrijednostima ovakvih vrsta napitaka.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti