15.04.2024.
HomeNovostiSvjedok strahovite eksplozije: Plin je curio 40 minuta

Svjedok strahovite eksplozije: Plin je curio 40 minuta

Ljudski faktor uzrok je strahovite eksplozije na benzinskoj pumpi “Nešković” kod Zvornika u kojoj je jedna osoba poginula, dok ih je više povrijeđeno, saznaje “Avaz”.

Kako je ispričao svjedok eksplozije, na pumpu je stiglo vozilo u koje je trebalo sipati gorivo. Međutim, vozač nije zakočio te se automobil sam pokrenuo. Vozilo je udarilo u trotoar, a potom u cijev plinovoda.

“Počeo je plin šištati, stvorila se dimna zavjesa. Radnici su krenuli da bježe. To je sve trajalo 40 minuta. Naišao je drugi automobil, vozač je turirao i ubrzo se začula jedna, a potom i druga eksplozija”, u jednom dahu ispričao je sagovornik.

U opštem metežu niko nije imao hrabrosti priči povrijeđenima. Ilija Jović je jedini, zajedno s policajcem, uletio na pumpu te su izvukli jednog povrijeđenog, stavili ga u vozilo i odvezli u Hitnu pomoć.

Trenutak prije stravične eksplozije na benzinskoj pumpi “Nešković”. zabilježio je jedan vozač. Koliko je situacija ozbiljna i kakva panika je zavladala najbolje ilustruje dio video snimka na kojem se vidi kako autor vozilom ide unazad, kako bi pobjegao od katastrofe, piše Srpskainfo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti