Svetlana Cenić traži ispitivanje Dodikove radne sposobnosti: “Zaviriti je li nenormalan, zao ili oboje?”

0

“Kad god čujem Dodika kako napada na najbezočniji i najodvratniji, sirovi, bahati način, mešaju mi se osećanja sreće što sam izdajnik po njegovim iščašenim kriterijima, i gađenja prema njegovim poltroninima i sledbenicima. Njegove sledbenice, naravno, aplaudiraju svaki put kad bahato udari na ženu, a cvile kad njih neko pomene i traže zaštitu“.

Ovo je večeras na tviter nalogu napisala bivša minsitrica finansija u Vladi Republike Srpske Svetlana Cenić, reagujući na današnji Dodikov napad na Vanju Bjelicu Prtinu, za koju je kazao da se predstavlja “predstavnicom srpskog naroda a udata ili je bila udata za muslimana Bošnjaka.

Cenićeva je dalje navela da “ministrica, koja se prvo ponosno krstila, a onda izjasnila kao Bošnjakinja zarad funkcije, može u njegovu vladu, ali se etiketa stavlja Vanji Bjelici Prutini.

“Setimo se na početku mandata iz 2006. kako je hapsio žene pred kamerama, trpao u zatvor i tako glumio mangupa. Ja mu to oprostila nikad nisam. Njegove sledbenice i partijske gospođe i tada aplaudirale. Setimo se vređanja novinarki. O sebi ne bih“.

Cenićeva je postavila i pitanje Dodiku:

“Nego, gde je ikona, Milorade, i ko ju je ukrao?!“.

Na kraju je imala i jednu poruku: “Za njega konačno treba razmotriti ocenu radne sposobnosti. Zaviriti je li nenormalan, zao ili oboje”.

Podsjetimo da je Svetlana Cenić bila ministar finansija u Vladi Pera Bekujelovića, koja je ostavila suficit u budžetu vladi koju je tada naslijedio Milorad Dodik kada mu je na “tasni” isporučio tadašnji predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić.