19.06.2024.
HomeNovostiSvađa u Našoj stranci: Srđan Mandić i Lejla Salihagić Brčić optužuju Fortu...

Svađa u Našoj stranci: Srđan Mandić i Lejla Salihagić Brčić optužuju Fortu i pri tome ne biraju riječi

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić također je danas reagovao na smjenu Lejle Salihagić-Brčić iz Upravnog odbora KCUS-a.

Mandić je, prema statusu koji je objavio na Facebooku, zbog ove odluke prilično zamjerio predsjedniku Naše stranke Edinu Forti.

“Odreći se znanja i iskustva Lejle Brčić može samo neko ko je ili politički amater i kalkulant ili neko ko ima skrivene motive i zadnje namjere. Posebno je za svaku osudu način na koji je ovo urađeno, bez najave, bez razgovora, kao da je u pitanju članica oponentske stranke. Šta god da je pozadina ove odluke, ovo je još jedna u nizu ozbiljnih grešaka aktuelnog predsjednika Naše stranke. Šteta, velika šteta…”, rekao je Mandić.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je razriješila stari i imenovala novi Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS)

Upravni odbor KCUS-a bira novog direktora pa se očekuje da novi kadrovi ubrzo pokrenu proceduru smjene Sebije Izetbegović i imenovanje novog generalnog direktora/direktorice te ustanove.

Upravni odbor čine predstavnici nekoliko kantona čiji se stanovnici liječe na KCUS-u te predstavnici Vlade FBiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti