14.07.2024.
HomeSvijetSumnje na dvojnika: ‘Mislite da je to bio Putin koji se susreo...

Sumnje na dvojnika: ‘Mislite da je to bio Putin koji se susreo s Erdoganom? Pogledajte bolje kako se kretao…‘

Dvojnik‘ Vladimira Putina možda je korišten za njegov dolazak na summit u Teheranu ovog tjedna, tvrdi šef ukrajinske vojne obavještajne službe, a piše Daily Mail.

Ukrajinski izvori primijetili su da se kretao neuobičajeno brzo i da je bio oprezniji nego u prethodnim javnim nastupima, a tvrde i da je ruski čelnik izgledao nespretno dok je silazio niz stepenice svog predsjedničkog zrakoplova u Teheranu, prije nego li je ušao u limuzinu.

Vrhovni obavještajni general-bojnik Kirilo Budanov izrazio je sumnju u intervjuu koji je dao jednom ukrajinskom kanalu.

‘Samo ću nagovijestiti. Molim vas, pogledajte trenutak Putinova izlaska iz zrakoplova. Je li to uopće Putin?‘, upitao se Budanov.

Posjet ruskog čelnika Teheranu, gdje se susreo s iranskim vodstvom i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom, privukao je svjetsku pozornost.

Drugi put u inozemstvu

Ovo je tek drugi put da je Putin u inozemstvu otkako je pokrenuo svoju brutalnu invaziju na Ukrajinu prije pet mjeseci.

Inače, Putin je prije dvije godine priznao da se razmatralo korištenje njegovog dvojnika, ali je tvrdio da je ta ideja odbijena.

Ta ideja datira još od ranih 2000-ih, kada su Rusiju pogodili teroristički napadi. Tada su mu najbliži suradnici savjetovali da dvojnik treba zauzeti njegovo mjesto na događajima na kojima bi šef države mogao biti ugrožen.

Dvojnike su navodno koristili bivši čelnici Kremlja, na primjer, dugogodišnji sovjetski vrhovni čelnici poput Josifa Staljina i Leonida Brežnjeva.

U međuvremenu, ruski politolog Valerij Solovej osporio je ovotjednu tvrdnju direktora CIA-e Williama Burnsa da nema obavještajnih podataka koji bi sugerirali da je Putin ozbiljno bolestan.

Solovej, koji je dugo tvrdio da je ruski čelnik bolestan kazao je kako ‘Amerikanci, posebice CIA, imaju informacije o stvarnom zdravstvenom stanju ruskog predsjednika‘.

‘Definitivno znaju da ima ozbiljnih problema, uključujući i psihičke‘, zaključio je Solovej.

Jutarnji.hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti