15.04.2024.
HomeNovostiStrašno: Muškarac optužen zbog pokušaja silovanja starice u Brčkom

Strašno: Muškarac optužen zbog pokušaja silovanja starice u Brčkom

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv DŽ.I. (50)* zbog sumnje da je pokušao silovati 79-godišnju staricu u njezinoj kući u Brčkom, doznaje se u petak iz Tužiteljstva Distrikta.

Optužnicom je zatraženo i produljenje pritvora koji mu je nakon uhićenja određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelo.

“Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Dž.I. da je 26. studenoga oko 17 sati, u njezinoj kući u Brčkom, pokušao prisiliti na spolni odnos M.Đ., rođenu 1940. godine. On se tereti da je, nakon što je s maskom na licu kroz poluotvoren prozor u trpezariji ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i tijelu savladavši tako njezin otpor. Zatim je pokušao spolni odnos s njom, a kada nije uspio, natjerao ju je na bludne radnje”, navodi se u optužnici.

Pripadnici Policije Distrikta uhitili su Dž.I. u jedan sat poslije ponoći pri njegovom pokušaju da izađe i pobjegne kroz prozor kroz koji je i ušao u kuću žrtve. Nakon što je priveden u prostorije Tužiteljstva, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Osumljičenom je zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti pokušano kazneno djelo pritvor najprije produžen za dva mjeseca, dok je optužnicom zatraženo i novo produženje te mjere.

Tužiteljstvo Distrikta nastavlja obradu Dž.I. stavljajući mu na teret da je uporabom sile pokušao prisiliti drugog na spolni odnos. S tim u vezi, on je optužen za kazneno djelo silovanja u pokušaju s propisanom kaznom zatvora od tri do deset godina.

Nakon brzo sprovedene istrage, Tužiteljstvo je optužnicu protiv optuženoga dostavilo na daljnje postupanje Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena, stoji u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

 

fena

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti