16.04.2024.
HomeNovostiStranke su se složile: Uskoro smjena direktora osnovnih i srednjih škola u...

Stranke su se složile: Uskoro smjena direktora osnovnih i srednjih škola u TK

Zastupnici DF-a koji participiraju u Skupštini Tuzlanskog kantona, tokom vikenda su usaglasili stavove sa ostalim strankama koje čine većinu, a s obzirom na Instrukciju, koju je protekle sedmice izdao predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Zlatan Begić o neučestvovanju u radu i odlukama koje donosi Skupština, tako da je nastavljen rad u sastavu SDA, SD, DF, SBB i Stranka za BiH.

Na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine TK koja je u toku su između ostalog i izmjene i dopune Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju TK. Zakon je u skupštinsku proceduru upućen po skraćenoj proceduri.

Razlozi za donošenje sadržani su u potrebi uređivanja predmetne materije na jasniji i precizniji način, odnosno iz razloga popunjavanja pravnih praznina i nedorečenosti trenutno važećih zakonskih rješenja, te usklađivanja zakona sa drugim zakonima.

No, izmjena u članu 18. ovog Zakona – prestanak mandata školskih odbora, imenovanje privremenih školskih odbora, raspisivanje novog javnog konkursa i usklađivanje imenovanja školskog odbora, omogućila bi, ukoliko zakon bude usvojen na današnjoj sjednici i smjenu direktora osnovnih i srednjih škola na području TK koji su postavljeni u prošlom mandatu Vlade.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti