23.06.2024.
HomeNovosti"Strah i trepet" za novinare Abdulah Hajdarević Dado slika se sa političarima...

“Strah i trepet” za novinare Abdulah Hajdarević Dado slika se sa političarima i krade cipele po džamijama, džematlije ga pretukle (VIDEO)

Pritisci na “Face Televiziju” i prijetnje njenom vlasniku i uredniku Senadu Hadžifejzoviću  zaokupljali su pažnju medija i javnosti proteklih dana, a vrhunac su imale u petak navečer kada se, reklo bi se, prešlo sa riječi na djelo. Tokom  trajanje emisije Centralni dnevnik amblematske emisije ove televizijske kuće kojeg vodi Hadžifejzović na portirnici zgrade “Bosmal” u kojoj je sjedište “Face TV” pojavio se muškarac koji se nasilno pokušao probiti do Hadžifejzovića. Uskoro je reagirala i policija, nasilnik je uhapšen, o svemu je obaviješteno Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu. Tim  povodom, dan kasnije, je ispred zgrade “Bosmal” organiziran skup  podrške “Face TV-u” i njegovom vlasniku na kojem se okupilo nekoliko stotina novinara, građana, javnih radnika.

Mediji su otkrili i ime čovjeka koji je prijetio “Face TV”, a riječ je o Abdulahu Hajdareviću, zvanom Dado, 40-godišnjaku iz Sarajeva. On je istu večer, neposredno uoči hapšenja,  ostavio poruku na Facebook stranici ove televizije  u kojoj je priznao da je dolazio u prizemlje zgrade, da su ga zaštitari spriječili da uđe, kao i da će svoje planove ostvariti izvan zgrade, jer “van nje važe druga pravila”.

Mediji su uskoro počeli spekulirati ko stoji iza ovog nasilništva, neki su objavili fotografiju Abdulaha Hajdarevića sa društvenih mreža na kojoj  se nalazi u društvu Elmedina Konakovića, lidera stranke Naroda i pravde. No, Senad Hadžifejzović je u svom “Centralnom Dnevniku” objavio fotografiju Hajdarevića sa liderom  SDA Bakirom Izetbegovićem. Stranka demokratske akcije se ogradila od napada na “Face TV” i prijetnji Hadžifejzoviću.

Šta se još zna(lo) o Abdulahu Hajdareviću Dadi, osim da se voli slikati sa političarima i što se na društvenim  mrežama ističe porukama mržnje, jezikom nasilništva. Za policiju u Sarajevu Hajdarević nije nepoznata osoba, on je odranije imao problema sa zakonom. On  je bio, kako tvrde policijski izvori, specijaliziran za krajnje neobičnu i drsku vrstu pljački: krao je obuću ispred džamija i drugih vjerskih objekata koje koriste vjernici muslimani tokom obavljanja vjerskih obreda. Prije izvjesnog vremena Hajdarević je uhvaćen “na djelu”, osujećen u krađi obuće ispred jednog vjerskog objekta i sudeći prema snimku kojeg objavljujemo dobio je ozbiljan degenek od ogorčenih  džematlija.

Kada se Abdulah Dado Hajdarević, uz čiju pomoć i utjecaj,  od sitnog kradljivca obuće preobratio u “medijskog analitičara” i pasioniranog sakupljača selfieja  sa političarima, možda saznamo iz tužiteljsko-policijskog postupka koji se upravo protiv njega vodi, piše Slobodna Bosna.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti