23.02.2024.
HomeNovostiStiže promjena - Olujni udari vjetra, biće i snijega: Vraća nam se...

Stiže promjena – Olujni udari vjetra, biće i snijega: Vraća nam se zima…?

U našoj zemlji danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnim područjime Bosne se očekuje kiša, uglavnom poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, u sjevernim područjima Bosne do 12, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru zemlje i do 19 °C.

Danas, te u dane vikenda, očekuje se vrhunac južine. Vjetar u jačanju, sve više oblaka.

Tokom dana, kako su objavili meteorolozi, jugo u postepenom jačanju, u brdsko-planinskim krajevima zapuhat će jak do na udare olujan (jugo). U nižim krajvima većinom umjeren. Sa zapada postepeno naoblačenje koje će u Hercegovini i zapadnim krajevima Bosne usloviti lokalno kišu.

Temperature i dalje proljetnog karaktera, uz jugo noćne temperature u daljem porastu.

Prvog dana vikenda i dalje pogoršanje vremena uz lokalno obilniju kišu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a u ostatku zemlje većinom suho ili uz slabije padavine povremeno. Jugo će tokom subote imati svoj vrhunac uz olujne udare vjetra u brdsko-planinskim krajevima, u nizinama većinom umjeren do lokalno jak.

Toplo za ovo doba godine, uz fenski efekat juga i još jedna topla noć.

U nedjelju tmurno uz povremeno kišu u većem dijelu zemlje. U Hercegovini, na jugozapadu i dijelom zapadu Bosne obilne padavine, u ostatku zemlje većinom slabija kiša. Pojačan jugo koji će postepeno slabiti kako dan bude odmicao. Na vrhovima najviših planina kiša će prelaziti u snijeg što nagovještava postepeno zahlađenje i dolazak primjerenih temperatura za ovo doba godine.

Od ponedeljka postepeno zahlađenje koje će kulminirati u drugom dijelu naredne sedmice. Riječ je o blažem zahlađenju i povratku temperatura u okvire prosjeka. Nastavilo bi se nestabilno vrijeme, uz povremeno padavine koje će najprije u višim krajevima biti češće u obliku snijega, stoji na BHMeteo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti