01.03.2024.
HomeNovostiStevandić zaboravio na progone i ratne zločine u BiH, ali i svoju...

Stevandić zaboravio na progone i ratne zločine u BiH, ali i svoju ulogu u svemu tome (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić čestitao je svim građanima RS-a neustavni Dan Republike Srpske.

-Nikada nećemo prestati da slavimo Dan Republike, dan našeg ponosa i nacionalnog jedinstva, uprkos svim pritiscima i prijetnjama. Srpska je za nas najveća svetinja i to pravo niko ne može, niti smije da nam ospori! Stvorili smo je krvlju, odbranili u ratu, sačuvali u miru i slavićemo je zauvijek, poručio je Stevandić

-Republika Srpska je najveća i najljepša pobjeda u čije temelje su ugrađeni životi hrabrih srpskih boraca kojih se treba sjećati sa najvećim pijetetom i odavati najviša priznanja, kao i ratnim vojnim invalidima i porodicama stradalih.

Sada se jasno vidi značaj istorijske, vizionarske i državotvorne odluke poslanika Skupštine srpskog naroda u BiH, koji su 9. januara 1992. godine proglasili Republiku srpskog naroda u BiH, koristeći svoje demokratsko i ustavno pravo.

Od tada do danas Republika Srpska je sve jača i prosperitetnija, uprkos svim izazovima i napadima. Važno je da nastavimo sa razvojem i jačanjem naše Republike, na radost svih naših građana i generacija koje dolaze. Neka nam živi Republika Srpska! Srećan vam Dan Republike, poručio je Stevandić.

Stevandić, naravno, ne spominje genocid, ratne zločine i masovna silovanja koje je počinila “slavna” Vojska Republike Srpske i tvorce RS-a, Karadžića, Plavšićku, Krajišnika, Mladića…, koji su presuđeni ratni zločinci.

Nije na odmet podsjetiti i na Stevandićevu ratnu epizodu i maltretiranje Bošnjaka.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti