14.06.2024.
HomeSportStefani Krešić i Alen Ovčina najuspješniji sportisti TK u 2020.

Stefani Krešić i Alen Ovčina najuspješniji sportisti TK u 2020.

Na večeras održanom “Izboru sportiste godine TK” Rukometni klub Sloboda okitio se sa velikim brojem priznanja. U kategoriji najboljih klubova Tuzlanskog kantona u kolektivnim sportovima priznanje je dobio RK “Sloboda”, dok je najuspješniji sportista Tuzlanskog kantona u muškoj kategoriji član ovog kluba i rukometni reprezentativac BiH Alen Ovčina.

“Trud i rad se uvijek isplati i vodi ka ostvarenju vrhunskih rezultata. Drago mi je da je to vrednovano u mome gradu i Kantonu. Zahvaljujem se Sportskom savezu TK na ukazanom povjerenju koje ću opravdati i u narednim godina. Također, čestitam i svim ostalim dobitnicima priznanja. Zalaganje se uvijek na kraju isplati i isplatit će se, samo treba biti uporan u ostvarivanju ciljeva”, rekao je nakon dodjele priznanja za FTV Alen Ovčina.

U kategoriji najboljih seniora Tuzlanskog kantona u kolektivnim sportovima priznanje je dobio kapiten RK Sloboda Emir Suhonjić, dok je u kategoriji najboljih juniora Tuzlanskog kantona u kolektivnim sportovima priznanje dobio Edin Klis, također član RK Sloboda.

“Drago mi je da je prepoznat moj trud, talenat i zalaganje na terenu i da se to vrednuje i prepozna. Hvala svima i nadam se da ćemo uskoro utakmice igrati pred publikom. Mladom igraču poput mene, ovo je ‘vjetar u leđa’ da u narednom periodu budem još bolji”, rekao nam je Klis.

U kategoriji najboljih kadeta Tuzlanskog kantona u kolektivnim sportovima priznanje je dobio Muharem Milkunić.

IZ RK Sloboda su čestitali i ostalim sportistima i sportskim kolektivima, te se zahvalili Sportskom savezu TK na dodijeljenim priznanjima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti