19.05.2024.
HomeNovostiŠta se dešava u Srbiji: Vučić uveo vanredno stanje, Brnabić najavljuje policijski...

Šta se dešava u Srbiji: Vučić uveo vanredno stanje, Brnabić najavljuje policijski sat?

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da, ukoliko se preporuka Vlade da stariji građani ostaju u kućama ne poštuje, nijedna mjera Vlade Srbije neće donijeti rezultate, i da “ukoliko bude i dalje bilo ovoliko ljudi na ulicama” najdrastičnija mjera koja će uslijediti biće uvođenje policijskog sata.

Brnabić je gostujući na TV Prva izjavila da postoje planovi da se penzionerima pomogne tako što će im se penzije donositi na ruke, da se odloži plaćanje računa bez plaćanja kamate, ali da i oni moraju biti samodisciplinovaniji.

“Bez toga Vlada juri svoj sopstveni rep. Ukoliko se ne poštuje odluka o maksimalnoj kućnoj samoizolaciji, ukoliko penzioneri, stariji ljudi, ne sjede kući džaba što smo odložili plaćnje računa bez kamata”, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da situaciju sa korona virusom “možemo da pobijedimo svi zajedno i da svako mora da bude odgovoran”, a da ukoliko se nastavi da se ne poštuju preporuke može nastati “italijanski i španski scenario”.

Starijim građanima će plaćanje računa biti odloženo

Inače, kad je riječ o starijim građanima, prema riječima predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, oni neće morati da plaćaju komunalne račune za februar, mart i april, a kasnije će moći da plate te račune bez kamate.

“Vlada će na sjednici usvojiti da penzionerima i domaćinstvima gdje su penzioneri da odložimo plaćanje svih njihovih računa za tri mjeseca i da omogućimo da oni plate te račune bez ikakve kamate, da ne bi izlazili i nervirali se oko toga”, rekla je Brnabić u nedjelju uveče, navodeći da će se ta sjednica održati danas, u ponedjeljak.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti