01.03.2024.
HomeNovostiŠta Rusi stvarno misle o Putinu?

Šta Rusi stvarno misle o Putinu?

Rusi su takoreći prevareni da pokažu što zapravo misle o Vladimiru Putinu i to od strane blogera, koji je u lift postavio kameru i sliku ‘junaka sa Kremlja’. Bashir Dokhov pričvrstio je portret na zidu jednog lifta u moskovskom stambenom bloku i zabilježio šokantne reakcije ljudi dok su ulazili u lift.

Uprkos službenoj Putinovoj popularnosti od 69 posto, mnogi od komentara bili su manje nego lojalni, proglašavajući sliku ‘užasnom’, ‘ludom’ i ‘s****m’.

Šaljivdžija je snimke podijelio putem društvenih mreža i kaže kako nije zabrinut da će ga nakon svega ruske vlasti proganjati.

Dokhov je na tri sata ostavio upaljenu kameru, a za to vrijeme mnogi su Moskovljani ušli i izašli iz lifta.

Jedan stariji muškarac uzviknuo je “koji je k***c ovo” kad je ušao u lift, prije nego je pokušao pogledati iza portreta uz komentar „Pa oni su poludili.“

Drugi je čovjek je ismijao cijelu situaciju uz komentar: ‘Kakva komedija’.

Dvije žene koje su ušle u lift izgledale su zabavljene slikom, jedna je uzvikivala “koji k***c”, dok je mlađa žena izgledala više zabrinuto.

Još jedan par žena nije se mogao prestati smijati ugledavši portret, poželivši Putinu podrugljivo ‘dobru večer’.

Nakon što je u početku izustila “koji k***c”, jedna od žena prekrila je usta i rekla “to se ne može reći” kao da shvaća da ne bi trebala javno klevetati Putina.

Uprkos tome, ona se u podsmjehu nastavila klanjati pred slikom nakon što su stigle na pravi sprat, dok ju je prijateljica fotografirala izvan lifta.

“Ovo je grozno”, rekla je jedna od žena.

Starija žena koja je s psom ušla u lift i upitala: “Ko je ovo tu stavio?” prije nego je dodala: ‘Kakva noćna mora.’

Druga žena bila je jedna od nekoliko osoba koje su gledale iza portreta kao da traže nešto skriveno, govoreći: ‘Oni mora da se šale? Je li ovo stvarno?’.

Posljednji stanovnik sa videozapisa bio je čovjek koji je u tišini izveo sličnu pretragu, prije nego što je odjurio iz lifta, odmahnuo glavom i promrmljao “J**i ga“, ovo je s***e”.

Upitan hoće li snositi posljedice zbog videozapisa, šaljivdžija je rekao: ‘Još me niko nije nazvao iz tužiteljstva ili Istražnog odbora.

“Zaista ne vjerujem da ću imati problema.”

Upitan o mišljenju Rusa o Putinu, rekao je: ‘Uglavnom negativno, gore nego prije godinu dana. I (sada) prilično agresivno. Komentari u mom videu to prilično dobro pokazuju. “

Objašnjavajući svoje lično mišljenje o Putinu, rekao je: “Također negativno.”

Putin je Rusijom vladao kao predsjednik ili premijer od 2000. godine i osvojio je gotovo 77 posto glasova na posljednjoj izbornoj pobjedi 2018. godine.

Međutim, njegova je podrška manje jaka u Moskvi, gdje su glasači nanijeli težak poraz njegovoj stranci Ujedinjena Rusija na lokalnim izborima prošle godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti