13.04.2024.
HomeNovostiSrebrena malina i zatvorska ćelija: Ni Fikretu Hodžiću se ne ide u...

Srebrena malina i zatvorska ćelija: Ni Fikretu Hodžiću se ne ide u Vojkoviće, uložio žalbu na rješenje o odbijanju odgađanja kazne

Sud Bosne i Hercegovine oglasio se povodom kako navode velikog broja upita u vezi s datumom početka izdržavanja kazne zatvora za osuđene Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića. U njihovom saopćenju se navodi:

“Osuđeni Fikret Hodžić je uložio žalbu na rješenje o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora, dok osuđeni Fahrudin Solak i Fadil Novalić još nisu uložili žalbe na rješenja o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora. Osuđeno lice ima pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema rješenja kojim je odlučeno o molbi za odgađanje izvršenja kazne zatvora. Žalba odgađa izvršenje kazne.

Nakon pravosnažnosti rješenja, odnosno odluke po žalbi, Sud će prilikom dostave odluke po žalbi obavijestiti osuđene kada su dužni javiti se na izdržavanje kazne zatvora. Potjernica za osuđenim licem se raspisuje tek nakon što to lice zaprimi pravosnažnu odluku, u kojoj se navodi dan javljanja u Zavod, te ako se osuđeni dobrovoljno ne javi na izdržavanje kazne zatvora i ako njegovo sprovođenje putem sudske policije bude neuspješno. Dakle, tek tad su ispunjeni uslovi za raspisivanje potjernice za osuđenim.

O ostalim informacijama u navedenom predmetu, javnost će biti pravovremeno obaviještena kada se za to steknu uslovi”, navode iz Suda BiH.

federalna.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti