15.04.2024.
HomeSvijetEpilog etničkog odcjepljenog entiteta Armenaca: Azerbajdžen uništio zgradu armenskog parlamenta Nagorno Karabaha...

Epilog etničkog odcjepljenog entiteta Armenaca: Azerbajdžen uništio zgradu armenskog parlamenta Nagorno Karabaha (VIDEO)

Azerbejdžanska državna televizija objavila je snimke koje pokazuju kako se rovokopačima uništava zgrada u kojoj je nekad bio smješten otcijepljeni etnički armenski parlament Nagorno Karabaha, prenosi Hina.

Rušenje koje je prenosila televizija, s golemim metalnim kandžama koje uništavaju zgradu, demonstrativno naglašava ponovnu uspostavu azerbajdžanske kontrole otkako su njegove snage opet zauzele Karabah prošle godine kad je pobjeglo više od 100.000 etničkih Armenaca.

Azerbajdžanski državni mediji objavili su da je zgrada parlamenta, zajedno sa susjednom građevinom u kojoj se nalazi udruga armenskih ratnih veterana, srušena jer je izgrađena ilegalno.

Armenija je optužila Azerbajdžan za etničko čišćenje – a tu je optužbu Baku odbacio, inzistirajući na tome da su Armenci iz enklave dobrodošli ostati na tom teritoriju.

Karabaški Armenci kažu da masovno odlaze jer se u Azerbajdžanu ne osjećaju sigurno. Azerbajdžanski predsjednik Ilham Alijev održao je vojnu paradu u novembru na središnjem trgu prijestolnice u blizini zgrade parlamenta, a snimljen je kako gazi separatističku zastavu armenskog Karabaha.

Armenci su optužili Azerbajdžan za uništavanje njihove kulturne baštine u područjima pod kontrolom Bakua, što Azerbajdžan negira.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti