15.07.2024.
HomeNovostiSrbin iz Mladenovca - Miloš Žujović koji se preobratio u Islam -...

Srbin iz Mladenovca – Miloš Žujović koji se preobratio u Islam – napao policajca ispred ambasade Izraela u Beogradu

Nakon terorističkog napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu kada je muškarac iz samostrijela ranio pripadnika Žandarmerije, policija je pretresla stan u centru Novog Pazara za koji se pretpostavlja da je koristio napadač Miloš Žujović, inače Srbin koji se preobratio u Islam.

“Viđali smo ga vrlo rijetko, nije bio upadljiv. Skoro je doveo ženu, koja je cijela bila pokrivena. Ovo je Novi Pazar multinacionalan grad, te stvari kod nas ne privlače pažnju”, kaže jedan od Novopazaraca za RINU kog su zatekli ispred zgrade.

On dodaje da ih posljednjih dana uopće nisu viđali, a da je napadač radio kao dostavljač hrane. Inače riječ je o Milošu Žujoviću (34) iz Mladenovca. Istovremeno, i selo je danas bilo pod “opsadom” policije, tačnije, vršio se pretres kuće u kojoj je, kako se sumnja, boravio Žujović.

“Bio je tu prije 15, 20 dana. Došao u posjetu iz Pazara porodici, prije toga ga dugo nismo vidjeli. Skoro smo čuli da je prešao u islam. Majka mu je dugo bolesna… a njega znamo od malena, ali ga od nas niko dobro ne poznaje”, rekli su za Telegraf.rs.

Kuća koju su pretresli se nalazi u veoma zabačenom dijelu sela. Naime, oko nje, nema drugih kuća, niti mještana.

Inače, otac mu se zove Zoran, on je Miloš. Ne želim da bacimo ljagu na našu braću muslimane, tj Bošnjake. Ovdje je riječ o Srbima koji su konvertiti. Ja sam rekao da se izvrše pretresi svuda, i da se to rešava i pronalaze tragovi. I pohapse svi ti ljudi”, kazao je on.

Dačić je rekao da se moraju izvršiti pretresi svuda, i da se pronađu tragovi i da se pohapse osumnjičeni.

“U skladu sa pravilima i instrukcijama Savjeta za nacionalnu bezbjednost, pošto je došlo do terorističkog akta, što je i zvanično okarakterisan, ja sam proglasio crveni nivo bezbjednosnih prijetnji od terorizma”, rekao je Dačić i dodao da sada sve jedinice policije postupaju po uputstvima.

“Građani će vidjeti veće prisustvo policije, na mjestima koja su od javnog interesa”, rekao je Dačić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti