22.07.2024.
HomeNovostiSrbijanski kriminalac povezan sa BIA-om “otkrio plan ubistva” tužioca Čampare, a Dodikov...

Srbijanski kriminalac povezan sa BIA-om “otkrio plan ubistva” tužioca Čampare, a Dodikov ATV sve ekskluzivno objavio. Vulin javno hvalio Čamparu!

Srbijanski državljanin (identitet poznat redakciji Istrage) optuživan i osuđivan za brojne prevare, otkrio je zatvorskom čuvaru u Vojkovićima da je čuo kako  Admir Arnautović Šmrk i još jedan pritvorenik u tom zatvoru govore kako treba “ubiti tužioca Dubravka Čamparu koji ne radi Sky” i još jednog nepoznatog pripadnika MUP-a Republike Srpske, saznaje Istraga.ba.

Iskaz ovog prevaranta, povezanog sa srbijanskom obavještajnom agencijom BIA jedini je trag da “kriminalne organizacije pripremaju” likvidaciju tužioca Čampare. Sve ostalo je bila predstava za javnost koja je rezultirala time da tužilac Čampara dobije neposrednu policijsku zaštitu.

Vijest o ugroženosti tužioca Čampare prvo je objavila banjalučka Alternativna televizija koja se nalazi pod sankcijama SAD-a. Ista televizija, bliska SNSD-u i sigurnosnim strukturama Republike Srpske, vrlo brzo je objavila da je u pretresima na Sokocu pronađeno oružje (snajper i automatska puška) koja se dovodi u vezu sa ubistvom tužioca Čampare. No, iz više izvora, Istraga saznaje da pronalazak ovog oružja nema nikakve veze sa navodnim ugrožavanjem sigurnosti državnog tužioca Dubravka Čampare koji je posljednjih godina jedan od miljenika srbijanskih sigurnosnih agencija. Tome ćemo se vratiti malo kasnije.

Priča o “pripremi likvidacije” Dubravka Čampare počinje 27. oktobra, kada zatvorskom čuvaru u Vojkovićima prilazi srbijanski državljanin koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru i saopćava da je čuo kako narko diler Admir Arnautović Šmrk priča o tome kako treba ubiti tužioca Čamparu i nepoznatog policajca. Istog dana o svemu su obaviještene policijske agencije i Tužilaštvo BiH. Ali tog dana nisu poduzete nikakve aktivnosti. Tek dan kasnije, Tužilaštvo BiH izdaje naredbu da se pretrese zatvor. Ništa nije pronađeno, a osobe koje je pomenuo svjedok insajder su negirale da da pripremaju ubistvo tužioca Čampare. No, tada na scenu stupaju čelnici MUP-a Republike Srpske koji dojavljuju banjalučkoj Alternativnoj televiziji da se u zatvoru u Vojkovićima priprema likvidacijan tužioca Čampare.

“Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH. Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svom području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet”, rekao je za ATV direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Sat ranije, kao uvod u cijelu, ATV je objavio da je na Sokocu MUP RS pretresao objekte i pronašao oružje “koje ima veze sa pretresom u Vojkovićima”. Kasnije će pronađeno oružje ATV dovesti u vezu sa pripremanjem ubistva tužioca Čampare, iako grupa sa Sokoca nema nikakve veze sa osobama koje je “insajder”, povezao sa pripremom ubistva tužioca Tužilaštva BiH. Inače, “svjedok insajder”  se nalazi u ekstradicionom pritvoru, a svjedočenje u ovom predmetu ga može spasiti izručenja. Inače, tužilac Čampara je u stalnom kontaktu sa visokopozicioniranim zvaničnicima MUP-a Republike Srbije, a već smo objavljivali detalje o sumnjivom postupanju u slučaju izručenja Darka Eleza. Tužioca Čamparu je javno hvalio i bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji je trenutno jedan od glavnih favorita za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije.

“Ja moram da se zahvalim policiji Republike Srpske, moram da se zahvalim predsjedniku Dodiku i ministru Lukaču i direktora policije Kostreševića. Ali isto tako i tužioca za organizovani kriminal koji je iz zajedničkih organa, s kojima smo uspjeli da razriješimo slučaj Elez”, kazao je u martu ove godine Aleksandar Vulin.

Srbijanska obavještajna agencija BIA-a često je proteklih godina plasirala lažne informacije o pripremama likvidacije srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. No, osobe koje su navodno pripremale ubistvo nikada nisu procesuirane ili osuđene zbog ugrožavanja predsjednika Srbije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti