14.07.2024.
HomeNovostiSramotna trka za gradonačelnika: Prva stranka u Bošnjaka, a u Tuzli nema...

Sramotna trka za gradonačelnika: Prva stranka u Bošnjaka, a u Tuzli nema kandidata

Predstavnici SDA Tuzle danas su objavili kako će podržati kandidata SD i DF – Prof. dr. Vahida Jusufovića u utraci za gradonačelnika Tuzle. Saopćeno je to na način kao da SDA čini nekome uslugu, nekoga zadužuje za nešto, u tipičnoj “reket” maniri Asima Sarajlića,  i inih aferaša, kojih je SDA puna.

Zašto SDA nema kandidata u Tuzli? Da li zbog one Bakirove da je “sarajevska općina Centar važnija od 10 drugih” koja govori o kratkovidosti stranke SDA i njenim dometima od Marin Dvora do Kozje Ćuprije?

Ili je možda zbog toga što SDA smatra Tuzlu crvenom i neosvojivom komunističkom utvrdom?

Možda je i zbog toga što SDA stvarno nema kandidata koji bi bio prepoznat i prihvaćen među ljudima u Tuzli?

Možda je sve to zajedno?

Istini za volju, SDA u Tuzli za svih ovih “trideset najtežih godina sa vama” nije uspjela uspostaviti komunikaciju sa biračima u Tuzli.

Istina je i da svi dosadašnji kadrovi SDA, čim pređu Karaulu, zaborave odakle su i ko su.

Istina je i to da SDA već godinama i na još nekim mjestima u BiH, SDA “reciklira” kadrove, tačnije da ima ljude koji su pretplaćeni na funkcije. Te metuzaleme SDA ne povlači iz igre i ne daje šansu mlađima. To je vrhuška koja raspolaže moći, funkcijama i novcem. Ostali su više-manje, samo ikebane.

Zbog toga su i lokalni SDA-ovci prešutjeli da su oko kandidature za fotelju gradonačelnika u Tuzli neuspješno pregovarali sa Izudinom Kapetanovićem, penzionerom, nekadašnjim  kadrom SDA na funkcijama federalnog ministra, premijera, pa čak i rektora Univerziteta u Tuzli. Sa te posljednje pozicije smijenio ga je Općinski sud u Tuzli davne 2006. godine, zbog toga što je bio nezakonito izabran, kako stoji u presudi od prije 14 godina. Nakon toga je Kapetanović bio direktor Solane, i tako završio svoju rukovodnu karijeru.

Kapetanović je prije nekoliko dana odbio ponudu SDA da uđe u utrku za gradonačelnika u Gradu uglja i soli.

O motivima njegovog odbijanja nećemo nagađati, ali je sasvim sigurno da je SDA u Tuzli u ozbiljnoj krizi. Ne samo kadrovskoj. Iako se tako, na slikama sa predizbornik skupova, uopće ne vidi. Naprotiv. Vidi se još “poletnih” penzionera spremnih da “jurišaju” na vlast.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti