21.06.2024.
HomeNovostiSprema li se blokada Sarajeva: "Imate rok do utorka, menadžment KCUS-a mora...

Sprema li se blokada Sarajeva: “Imate rok do utorka, menadžment KCUS-a mora biti smijenjen!”

Građanska inicijativa prijeti blokadom Sarajeva ako se “ne riješi problem KCUS-a”.

Rukovodstvo KCUS-a se ponaša bahato i prema građanjima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović, stoji u saopćenju organizatora protesta

Građanska incijativa za Bosnu i Hercegovinu, koja broji više od 30.000 članova najavila je potpunu blokadu glavnog grada Bosne i Hercegovine, ako se problem KCUS-a ne počne rješavati do utorka, 6. aprila 2021. godine, te se na taj način ne utvrde činjenice i realno stanje. Činjenica da rukovodstvo KCUS-a nikome ne dozvoljava ukazak u krug bolnice aludira da se ima šta sakriti, dodaju iz Građanske inicijative za BiH.

“Ova grupa građana u ponedeljak, 5. aprila, podnijet će Tužilaštvu KS krivičnu prijavu protiv rukovodstva KCUS-a koju potpisuje više od 3000 građanja, a od Vlade KS i FBiH tražiti da preuzmu kontrolu nad Kliničkim centrom u Sarajevu i zaustave kriminal u ovoj instituciji koji je rezultirao desetinama mrtvih, čiji su životi, ako je suditi po ispovijestima njihovih uposlenika, mogli biti spašeni.

Rukovodstvo KCUS-a se ponaša bahato i prema građanima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina gradjana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović”, stoji u saopćenju organizatora protesta.

“U slučaju da Tužilaštvo KS do utorka ne uđe u KCUS i ne počne vršiti zakonom propisane radnje, a Vlada KS, s kojom se jedino još normalno može razgovarati, ne preuzmu kontrolu nad buntovnim i zločinačkim rukovodstvom KUCS-a, Građanska incijativa će u srijedu 7. aprila izvršiti blokadu glavnog bh. grada, te protestovati ispred KCUS-a, Tužilaštva KS i Vlade KS”, saopćeno je iz Građanske inicijative.

Protesti će biti organizovani uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera, saopćeno je.

“Menadžment KCUS-a mora biti smijenjen. Bez odlaganja do utorka 6.4.2021. godine. Ovo je vapaj za život”, poručuju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti