18.05.2024.
HomeNovostiŠprajc objasnio sramno glasanje Hrvatske u UN: Hrvati vole Izrael zato što...

Šprajc objasnio sramno glasanje Hrvatske u UN: Hrvati vole Izrael zato što se stalno puca i svake godine dobivaju nove branitelje

Ako ste mislili da se sintagma o terorističkom napadu može odnositi samo na palestinske terorističke organizacije ili na ove koji lupkaju pločicama po klupi, Izrael se ovih dana svim silama trudi, dakle svim raketama i bombama koje ima, pokazati da uz palestinske terorističke organizacije postoji i židovska teroristička država, započeo je komentar urednik RTL TV-a Zoran Šprajc u „Stanju nacije“.

-Kako nam je poznat ovaj izraelski narativ da se žrtvu ne može kriviti za ratni zločin. Jer u odbrambenom ratu se ne mogu počiniti ratni zločini. Tako je svojevremeno ovdje optužbe za hrvatske ratne zločine komentarisao nekadašnji predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske izvjesni Milan Vuković, neka mu je laka zemlja. Po tom nesretniku dakle oni koji se brane smiju se braniti od napada tako da ubijaju civile, žene i djecu koji ih ne napadaju. Što samo govori na kakvim temeljima počiva hrvatsko pravosuđe. I prljavo suđe blista kraj takvog pravo – suđa.

Tako da je nama taj Izraelski narativ prema kojemu se u odbrambenom ratu ne mogu počiniti ratni zločini jako blizak. Zato je nama i Izrael jako blizak. Posebno našoj desnici. Ne zato što Izraelci usred pustinje mogu dobiti bolji urod voća i povrća nego mi usred Slavonije ili zato što Izraelci silno ulažu u obrazovanje, inovacije, tehnologiju, Dajte molim vas, kakve inovacije, kakvi bakrači. Nas u Hrvatskoj, tj našu desnicu jedino zanima to da mi možemo rokati po civilima kako po njima roka Izrael. Po tim teroristima. Tj. migrantima. Ali to vam je isto, kazao je Šprajc.

On je kazao da Hrvati vole Izrael zato što se stalno puca i svake godine dobijaju nove borce.

Kompletno obraćanje Šprajca pogledajte ovdje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti