13.06.2024.
HomeSvijetNajbrutalniji napadi izraela na Gazu: Kopnena ofanziva, presječene sve komunikacije, nema informacija...

Najbrutalniji napadi izraela na Gazu: Kopnena ofanziva, presječene sve komunikacije, nema informacija…

Kako javlja Al Jazeera, nakon što su prekinute sve komunikacije u Gazi, nema interneta niti telefonskih veza, dopire vrlo malo informacija o tome što se ondje događa.

Iza Palestinaca u Gazi je teška noć puna bombardiranja, a prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro nakon što je Izrael bombardirao komunikacijske tornjeve i vodove.

Al Jazeera javlja kako ne može izravno stupiti u kontakt sa svojim dopisnicima.

Kako javlja izraelski Haaretz, stanovnici Pojasa Gaze javljaju da su noćašnji napadi iz Izraela bili najintenzivniji u zadnje tri sedmice sukoba.

Broj ozlijeđenih i poginulih zasad nije poznat zbog prekida komunikacija s liječničkim timovima.

IDF je objavio da je u sinoćnjim napadima ubijen čelnik zračnih snaga Hamasa u Pojasu Gaze. Prema izvještaju, Atsam Abu Raffa je bio jedan od organizatora napada na izraelske zajednica 7. oktobra.

Prema njihovim navodima, trajalo je neprestano bombardiranje u istočnoj Gazi, osobito u sjevernom sektoru, od izbjegličkog kampa Jabaliya do Bet Lahiye i Bet Hanuna. Također su zabilježeni napadi u središnjem pojasu i u Khan Yunisu na jugu.

Izraelska vojska je u petak proširila svoje zračne i kopnene napade na palestinsku enklavu Gazu, no nije objavila nikakve detalje o tome što uključuje “proširenje” njegove kopnene operacije.

Nakon svega oglasio se i Hamas.

Izraelske trupe povukle su se iz Gaze u svom prvom velikom upadu nakon nekoliko okršaja. Dužnosnik Hamasa tvrdi da su izraelske ‘neprijateljske trupe napadnute iz zasjede’ što je uzrokovalo ‘teške gubitke u vojnicima i opremi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti