03.03.2024.
HomeNovostiSpecijalna jednica FUP-a obišla vehabijske zajednice u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu

Specijalna jednica FUP-a obišla vehabijske zajednice u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu

Tokom mjeseca novembra pripadnici Specijalne policijske jedinice izvršili su dva patrolna obilaska vehabijskih zajednica na području dva kantona Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog.

„Izvještaji sa zapažanjima prilikom obilazaka dostavljeni su Štabu za borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma“, navodi se u izvještaju Federalne uprave policije za mjesec novembar.

U decembru 2015. godine Federalna uprava policije formirala je Operativni štab za borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, koji kontinuirano poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz ove oblasti.

Jedna od mjera koja se provodi je i obilazak selefijskih zajednica na području FBiH. Kako je za Novinsku agenciju Patria ranije potvrdio v.d. direktora FUP-a u mjesecu septembru pripadnici Specijalne policijske jedinice izvršili su patrolni obilazak vehabijskih zajednica na području Zeničko-dobojskog kantona. On je kazao da se s vremena na vrijeme obilaze takve zajednice.

U cilju efikasnije borbe protiv terorizma, Štab je u provođenju aktivnosti ostvario saradnju sa nadležnim tužilaštvima, agencijama za provođenje zakona i drugim sigurnosnim agencijama u BiH radi razmjene informacija i poduzimanja zajedničkih aktivnosti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti