22.07.2024.
HomeLifestyleSmokve za niži holesterol i zdravije srce..

Smokve za niži holesterol i zdravije srce..

Smokve su voće jedinstvenog i slatkog okusa, posebne teksture, a zbog lake propadljivosti obično se suše kako bi mogli uživati u njima cijele godine. Odličan su izvor vlakana te pomažu kod probavnih problema.

Ovo voće bogato je prirodnim šećerima, mineralima, uključujući kalij, kalcij, magnezij, željezo i bakar te su dobar izvor antioksidativnih vitamina A, E i K koji pridonose zdravlju i dobrobiti.

100 grama svježih smokvi sadrži:

80 kalorija
1.3 grama proteina
0.3 grama masnoća
20.3 grama ugljikohidrata
2.2 grama vlakana

Smokve se preporučuju za održavanje zdravlja crijeva, hrane ih, toniraju, a djeluje i kao prirodni laksativ zbog visoke količine vlakana. Mnogi nas previše troše natrij (sol) kroz prerađenu hranu, a visok unos natrija može dovesti do nedostatka kalija i ta neravnoteža između dva minerala može dovesti do visokog krvnog tlaka.

Odličan su izvor kalcija, sastavnog minerala u izgradnji kostiju, a velika količina kalija može zaustaviti izlučivanje kalcija mokrenjem.

Rezultati jednog istraživanja koje je uključivalo 51 823 žena u postmenopauzi tijekom 8,3 godina pokazalo je smanjenje rizika od raka dojke za 34% kod onih žena koje su konzumirale najviše voćnih vlakana u usporedbi s onima koje su ih najmanje konzumirale.

 

 

 

miss7zdrava

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti