19.04.2024.
HomeNovostiSmijenjeni muftija Kozlić uzvraća udarac Kavazoviću "Oni koji su sve ovo zakuhali,...

Smijenjeni muftija Kozlić uzvraća udarac Kavazoviću “Oni koji su sve ovo zakuhali, moraće to i pokusati”

“Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu, dobio sam brojne poruke podrške od rodbine, pojedinih muftija, profesora, studenata i učenika, glavnih imama, imama, predsjednika naših zajednica i džemata u Evropi, te brojnih prijatelja iz Bosne i Hercegovine i Evrope. S obzirom da nisam u stanju na sve odgovoriti, želim Vam se najiskrenije zahvaliti”, napisao je na svom Facebook profilu sad već bivši muftija.

U ovim teškim trenutcima za mene i moju porodicu, dodao je, molio sam Allaha da me zaštiti od zulumćara i da mi od Sebe pošalje zaštitnike i pomagače.

“Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi. Znam samo da će pokušati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je ‘okrivljeni’ nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumnetaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat”, zaključio je Kozlić.

Podsjećamo, odluka o smjeni je donesena, navedeno je, nakon što su članovi Rijaseta i Vijeća muftija prihvatili izvještaje komisije koja je izvršila pregled stanja vakufske imovine u Banjoj Luci, kao i finansijski izvještaj u vezi s navedenim procesima transformacije vakufa.

Reisu-l-ulema je ocijenio da nalazi komisije koja je od početka prošle godine detaljno analizirala rad Medžlisa i Muftijstva u Banja Luci ukazuju na postojanje ozbiljnih propusta u radu Osmana ef. Kozlića na mjestu banjalučkog muftije. Ti propusti u radu su uzrokovali ozbiljnu materijalnu štetu na imovini Islamske zajednice u Banja Luci, što je opredijelilo reisu-l-ulemu da donese odluku o razrješenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti