19.05.2024.
HomeNovostiSmijenjen direktor Uprave policije TK Dževad Korman

Smijenjen direktor Uprave policije TK Dževad Korman

Jutros je na sjednici  Vlade Tuzlanskog kantona donesena Odluka o smjeni direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Dževada Kormana. Razlog smjene je, podsjećamo, negativna ocjena koju je za rad u prošloj godini Kormanu dodijelio resorni ministar Sulejman Brkić.

Nakon što je direktor Uprave policije Dževad Korman podnio Izvještaj o radu od jula do septembra i informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za novembar prošle godine, razmatran je zahtjev za njegovu smjenu, a konačna odluka donesena je na jutrošnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona.

„Ministar unutrašnjih poslova je pokrenuo smjenu direktora Uprave policije u skladu sa članom 46, a članom 47 je propisano da se pribavi saglasnost Nezavisnog odbora. Ta saglasnost je pribavljena tako da je odluka o smjeni konačna“, rekao je Sulejman Brkić, ministar unutrašnjih poslova TK.

S druge strane, Direktor Uprave policije Dževad Korman kazao je da je Vladina negativna ocjena neutemeljena te da će nakon smjene pokrenuti tužbu. Ministar Brkić odgovara da Korman ima potpuno pravo na to.

„Sve je urađeno u skladu sa Zakonom. Direktor Uprave policije u sudskom postupku ima apsolutnu podršku i mene i ministara i Vlade“, rekao je ministar Brkić.

Osim Odluke o smjeni direktora Uprave policije Tuzlanskog kantona, na današnjoj sjednici donesena je i Odluka u povećanju dječijeg dodatka za 2020.godinu

„On ove godine iznosi 25KM, do sad je iznosio 20KM. Možda ovih 5KM ne iznosi mnogo međutim na godišnjem planu je to negdje oko milion maraka“, kaže Admir Hrustanović, ministar za rad i socijalnu politiku.

Za porodice sa troje ili više djece, dječiji dodatak će u narednom periodu iznositi 45KM, a plan je da se u narednoj godini sredstva povećaju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti