20.05.2024.
HomeNovostiSlobodan Šoja "odgaja" Dodika pod stare dane: „Odvratno je nevaspitan, predstavlja sramotu...

Slobodan Šoja “odgaja” Dodika pod stare dane: „Odvratno je nevaspitan, predstavlja sramotu svog naroda…“

Ne stišavaju se reakcije nakon novog skandala u režiji predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Podsjetimo, u Banjoj Luci je jučer obilježen Dan Vojske RS-a i Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH. Položeni su vijenci i cvijeće, a središnja svečanost održana je na stadionu u kasarni Kozara. I ovo bi obilježavanje vjerovatno proteklo gotovo nezapaženo, da politički vrh tog bh. entiteta još jednom nije demonstrirao kako ne priznaje niti jedno državno obilježje. Osim vrtoglavo visokih plaća koje u državnim institucijama primaju brojni dužnosnici RS-a. Tako su bojkotirali himnu BiH na način da, dok je intonirana, nisu željeli ustati, a ustali su tokom intoniranja himne entiteta.

Komentar na najnoviji Dodikov skandal iznio je i Slobodan Šoja, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj i Egiptu.

-Onaj ko ne ustane prilikom intoniranja bilo koje himne ne šalje nikakvu poruku osim dvije: da je odvratno nevaspitan i da predstavlja sramotu svog naroda. To nije pitanje politike ili ideologije, to je pitanje lične kulture. A što se tiče ostalih birokrata oko njega, koji bi možda i ustali ali se boje gazde, samo su oni bjedniji od njega. Stidim se u ime svih njih, poručio je Šoja.

(SB)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti