Sloboda od 2009. godine promijenila 21 trenera: Očekuje se odlazak sportskog direktora – glavnog menadžera Sanela Mašića

0

FK Sloboda zvanično je ostala bez trenera, Gradimira Crnogorca vojnika kluba koji se povukao kako je rekao radi interesa kluba.

Nakon odlaska Crnogorca očekuje se odlazak i sportskog direktora Sanela Mašića, glavnog menadžera kluba koji sportskim segmentom rukovodi iz Njemačke.

Upravni odbor kluba, na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem i njegovim bliskim saradnicima je u proteklom periodu učinio velike stvari za klub, kako u saniranju dugovanja, tako i u organizacijskom smislu rukovođenja kluba.

Remetilački faktor je sportski segment, koji se vodi na daljinski iz Njemačke, što je prosto nemoguće, jer je pomenuti Mašić najodgovornija osoba za lošu selekciju igračkog kadra tokom zimskog prijelaznog roka, te što na Tušanj nakon odlaska prije svih Uzelca i  Tomaševića nisu dovela provjerena igračka imena, nego je samo popunio broj neafirmisanim fudbalskim imenima.

Slobodu će u narednom kolu protiv Veleža privremeno voditi Adnan Osmanhodžić i Adnan Jahić, a dolazak novog coach očekuje nakon ovog prvenstvenog susreta. Ono što je vrijedno pomena, od 2009. godine do danas Sloboda je promijenila dvadeset i jednog trenera, a čak devet od 2015. godine kada je za šefa struke imenovan Husref Musemić, danas trener Tuzla Cityja.