18.05.2024.
HomeNovostiSlavna novinarka CNN-a Christiane Amanpour uhvatila Vučića u logičku zamku, on se...

Slavna novinarka CNN-a Christiane Amanpour uhvatila Vučića u logičku zamku, on se pogubio, ali mediji u Srbiji o tome opet šire propagandnu histeriju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na CNN-u u emisiji sa Christiane Amanpour kazao je da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovina, ali i Dejtonski mirovni sporazum. Na konstataciju čuvene novinarkeCNN-a Christian Amanpour, znači li to da onda ne podržava lidera SNSD-a Milorada Dodika koji taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta Republika Srpska, Vučić je poručio da mu se “ne stavljaju riječi u usta”.

Konstantna je destabilizacija u BiH?

-Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…

Znači onda ne podržavate Dodika?

-Nemojte mi stavljati vaše riječi u usta. Ja kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum. To nikada nisam dovodio u pitanje.

No, upravo ovo pitanje razbhjesnilo je medije pod kontrolom Vučićevog režima. Uslijedili su odvratni naslovi koji otkrivaju koliko je šef Vučić bio očajan nakon sučeljavanja s čuveno novinarkom koja je „razoružala“ predsjednika Srbije.

„Slobodna Bosna“ donosi samo dio reakcija medija pod Vučićevom kontrolom.

Inače, Vučić je odmah nakon intervjua na CNN-u otišao na „domaći teren“, Happy TV gdje je s urednikom Milomirom Marićem polemizirao o onome o čemu nije mogao s novinarkom CNN-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti