19.06.2024.
HomeNovostiSky poruke kavačkog klana: "Zaklaću ga, u sve ti se kunem"

Sky poruke kavačkog klana: “Zaklaću ga, u sve ti se kunem”

Pripadnici jedne od ćelija kavačkog klana sumnjali su da ih Cetinjanin Nikola Drecun špijunira policiji nakon što je uhapšen, zbog čega su napravili plan da s njim to “ispeglaju” kako bi povukao izjavu, a da ga ubiju kad izađe iz zatvora, objavili su danas crnogorski mediji.

To se navodi u njihovoj komunikaciji na kriptovanoj telefonskoj Sky aplikaciji, dostavljenoj crnogorskim istražiteljima i sudu.

“Je l’ istina da Drecun pjeva u muriju? Aooo. Kažu da je pričao da je pucao nekoga itd. Nagrdiće nas ako progovori. Ja ne mogu da vjerujem… Ubiću ga je*’o sam mu majku”, šalje Goran Rakočević 11. maja 2020. godine Radovanu Mujoviću.

Njih dvojica dopisivali su se preko kriptovane Skaj aplikacije, a u jednom trenutku Rakočević piše i ko mu je rekao da Drecun sarađuje s policijom:

 

“Mene Amigo kaže da sve špija. Bruke crne. Brate da ne mlati šta taj smećar. Dovoljno je da te pomene samo, al’ nije ga valjda bog ubio. Imaš li koga tamo da to provjeriš… Sve mu je**m… Samo da ne laje nešto što ne treba. Zaklaću ga, u sve ti se kunem”, šalje Rakočević istog dana.

Narednih sati on i Mujović, proizlazi iz poruka, strahuju da Drecun policiji ne ispriča “nešto za Frenka”, a potom Rakočević od Nikšićanina traži da i on provjeri u Specijalnom policijskom odjeljenju “špija li” njihov saradnik.

“Malo nam je muke nego još on da nam je zadaje, majku li mu je**m špijunsku… Javi ako šta saznaš. I trebao si mać’ taj tel da šta ovaj ne kaže… Samo da ne kaže da si ga ti poslao… A bgm sam rekao prije neki dan Frenku da ga ćera. Je**m li mu majku narkomansku”, Rakočević piše Mujoviću.

Sve su propjevali Dan kasnije, oko 7 sati izjutra, obavještava Nikšićanina da je Drecun sve priznao policiji:

“Sve su propjevali. Rekli su za tebe treba da ga šipkaju. Svašta su pričali. I za Detlića i Lipu… Eto ih u bolnicu izlomljeni… Jadan od njih je pomenuo da si ih ti poslao da ovoga išipkaju”…

Tada prave plan da Mujović “upre” advokata iz Nikšića (ime je poznato redakciji), da Drecuna i Marinka Rajkovića ubijedi da promijene iskaz u tužilaštvu.

Uz pogrdne kvalifikacije na račun tog advokata, konstatuju da je on i ranije zastupao Rajkovića, a onda Rakočević savjetuje Mujovića da pronađe nekog drugog iz Nikšića:

“Neka uzme punomoć za obojicu od ***** i neka neko uzme papir i do CT da to potpišu njihovi, jedino tako, inače ovako ovaj će sve potvrditi u tužilaštvo i na***ali smo”.

U danima nakon toga kavčani su, proizlazi iz poruka koje razmjenjuju preko Skaj aplikacije, u Istražnom zatvoru pripremili ekipu da ubijedi Drecuna da promijeni izjavu, da ispriča kako je pod prisilom priznao da je dio klana i koja su mu bila zaduženja…

I dok pripremaju strategiju, međusobno razmjenjuju poruke što sve mora Drecun da uradi da bi djelovao uvjerljivije:

“Nema špijanja brate pa kad bi nas pobili. Ali vidjeće šta se radi kad se špija, samo da ovo ispeglamo.. Je li uzeo sve te nalaze od doktora. Mora sve to da skupi od tih doktora, da se vidi da su ga bili”, piše on.

Nakon toga konstatuje i kakav plan imaju za Drecuna:

“Pričaj samo sa njim sve fino dok to ne ispegla, pa ćemo ga odrat kad iskoči”, poručuje Rakočević.

Drecun je prvobitno policiji priznao da je sa sada pokojnim Nikolom Ćupićem pokušao da ubije Dragana Roganovića, navodno nekadašnjeg tjelohranitelja prve žrtve kokainskog rata Gorana Radomana.

Rekao je da je to učinio kada mu je Ćupić ponudio dil – da mu oprosti dug u zamjenu za likvidaciju Roganovića.

Ispičao je policajcima i kako iznutra funkcioniše ta ćelija kavčkog klana, koja je bila pod komandom Nikšićanina Radovana Mujovića i Budvanina Vasilija Rafailovića.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Mujovića, Rafailovića i još 20 okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje ubistva Budvana Marka Ljubiše Kana, Gorana Slovinića Brala i novinarke Olivere Lakić…

Na optužnici su Petar V. Lipovina, Mitar D. Marković, Filip M. Knežević, Žarko Ž. Pejaković, Lazar M. Nedović, Aleksandar B. Ćetković, Boško Ž. Pavlović, državljani Srbije Jovan Mirković i Aleksandar Stevanović, Marko A. Zorić, Nikola Z. Marić, Uroš V. Đurđevac, Goran V. Rakočević, Ivan R. Brnović, Nikola P. Drecun, Aleksandar Z. Đurđevac, Mošo I. Paović, Uroš V. Vučinić, Davor H. Avdić i Nemanja M. Zurovac.

Svjedoci tužilaštva u tom predmetu su Marinko Rajković i Bajram Pista, koje Mujović i ekipa više puta pominju u negativnom kontekstu.

Na prethodnim ročištima radili su tačno ono što su se dogovarali preko Skaja – optuživali policiju i tužilaštvo za iznudu priznanja, ne bi li pred Višim sudom oborili optužnicu SDT-a.

To su činili okrivljeni Aleksandar Đurđevac i Uroš Vučinić, koji su ispričali da su preživjeli policijsku torturu prilikom istrage protiv kriminalne grupe kojoj su, tvrde tužioci, pripadali.

Tvrde da su ih mučili pripadnici specijalnog policijskog tima, na čelu a Petrom Lazovićem, prenose Vijesti.me

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti