Skandalozna pljačka građana: Centralno grijanje Tuzla plaća održavanje web stranice 50.000 KM?! (FOTO)

0

U posjedu Tuzlanske informativne agencije “Tuzlapress” je odluka o izboru najboljeg ponuđača u postupku javne nabavke, a koja se tiče usluge izrade i održavanja WEB stranice preduzeća Centralnog grijanja iz Tuzle.

U ovoj priči je manje bitan ponuđač, ali je itekako bitno da je direktor Centralnog grijanja Nevres Arnautović potpisao dokument “težak” 50.000 KM ako znamo kakve su tržišne cijene hostinga i kreiranja WEB stranica.

Naime, toliko će Centralno grijanje isplatiti najpovoljnijem ponuđaču na ime usluga održavanja i izrade WEB stranice.

U odluci je navedeno kako je na tender pristigla jedna ponuda,  te da je ponuda prihvatljiva… ITD, ITD…

Znaju li članovi komisije ili direktor preduzeća da je održavanje stranice, odnosno hosting koji je potreban za stranicu poput: http://www.grijanjetuzla.ba/ – najviše stotinjak maraka mjesečno. Dakle, godišnji troškovi na ime održavanja ne mogu biti skuplji od 1.200 – 1.500 KM.

Izrada stranice? E baš ćemo pratiti hoće li u 2021. godini Centralno grijanje imati novu stranicu i kakvo će to remek djelo biti. Remek djelo vrijedno, brat bratu 48.000 KM???

Ukoliko ne ugledamo remek djelo, onda su naše sumnje u tender, u ponudu, u odabir, sasvim opravdane.

U prilogu su dokumenti, a poslije svega što iščitate i provjerite cijene hostinga i dizajna stranice na tržištu svaki će komentar biti suvišan. Sve će vam se samo kasti…