Skandal: Komunalni radnici snimljeni mrtvi pijani na poslu

0

 

Radnici komunalnog preduzeća za vodosnabdijevanje i kanalizaciju u Zaprešiću, u Hrvatskoj, udaljeni su s posla i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, nakon što je u javnosti objavljen snimak na kojem se vidi da su u službenom kombiju u izuzetno alkoholisanom stanju.

Snimci su, piše zagrebački Jutarnji list, nastali 12. novembra i na njima se vide pijani radnici od kojih jedan snima i komentariše, drugi se smije, a treći neuspješno pokušava da se izvuče sa zadnjeg sjedišta kombija.

Na drugom snimku se vidi da je zaglavljeni radnik ipak uspio da izađe iz kombija, a uslikan je u ležećem položaju, jer toliko bio pijan da nije mogao da se pridigne.

Sudeći po komentarima druge dvojice i oni su u alkoholisanom stanju. A na jednom snimku se čuje kako jedan pita treba li zvati hitnu pomoć za onog što ne može da se digne, a drugi mu odgovora da ne treba.

Komunalno preduzeća Zaprešić je na svojoj internet stranici objavila saopštenje u kojem je oštro osudila ponašanje svojih radnika.

“Zbog nedopustivog ponašanja, radnici su udaljeni sa radnog mjesta i protiv njih će biti pokrenut odgovarajući disciplinski postupak i sankcije zbog neprimjerenog ponašanja i kršenja radne discipline”, navodi se u saopšenju.