20.04.2024.
HomeLifestyleSjajne destinacije za vikend putovanje..

Sjajne destinacije za vikend putovanje..

Vikendi tokom decembra idealno su vrijeme da otputujete  sa prijateljima, ili porodicom. Zato vam donosimo prijedlog nekoliko evropskih gradova do kojih ćete nakon nekoliko sati vožnje stići i uživati u divnoj prazničnoj atmosferi.

Beč

Na samo nekoliko sati vožnje čeka vas prava austrijska praznična avantura. Beč je tokom praznika pravi spoj euforije i istorije, što ga čini jednim od najatraktivnijih gradova tokom praznika. Na ulicama Beča možete kupiti divne suvenire, isprobati različite specijalitete, kao i učestvovati u prazničnim radionicama.

Prag

Ako još uvek niste posetili Prag, ovogodišnji praznici su savršena prilika za to. Pored ukusne hrane i pića, moći ćete da posetite i brojne muzeje, ali i da uživate u duhu praznika. S obzirom da tokom zime Prag posećuju turisti iz cijelog sveta, pozitivna energija je sveprisutna, a dobar provod zagarantovan.

Poznan

Poznan je poljski grad idealan za praznični vikend izlet. Prošle godine prvi put je organizovana praznična dekoracija i odmah je ušao u spisak 10 najljepših evropskih destinacija. Poseban dio u centru grada posebno je posvećen ledu, jer se ovde održava festival ledenih skulptura, na kome učestvuju umjetnici iz cijelog svijeta.

Budimpešta

Grad ukrašen lampicama, besplatno klizanje, kao i ukusne kobasice su neizostavni dio avanture u Budimpešti. Tamo je bazar organizovan oko katedrale, gde je smještena i velika jelka. S obzirom da se stiže veoma brzo, ovo je idealna destinacija za vikend putovanje.

Leipzig

U Leipzigu se krije jedna od najstarijih prazničnih čarolija u Evropi, ali i Njemačkoj. Gradski trg se pretvara u prazničnu idilu. Atmosfera je prijatna, praznična i prijateljski nastrojeni ljudi ugostiće vas i ponudiće vam pregršt domaćih specijaliteta.

 

 

lepota i zdravlje.rs

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti