Sjajne destinacije za vikend putovanje..

0

Vikendi tokom decembra idealno su vrijeme da otputujete  sa prijateljima, ili porodicom. Zato vam donosimo prijedlog nekoliko evropskih gradova do kojih ćete nakon nekoliko sati vožnje stići i uživati u divnoj prazničnoj atmosferi.

Beč

Na samo nekoliko sati vožnje čeka vas prava austrijska praznična avantura. Beč je tokom praznika pravi spoj euforije i istorije, što ga čini jednim od najatraktivnijih gradova tokom praznika. Na ulicama Beča možete kupiti divne suvenire, isprobati različite specijalitete, kao i učestvovati u prazničnim radionicama.

Prag

Ako još uvek niste posetili Prag, ovogodišnji praznici su savršena prilika za to. Pored ukusne hrane i pića, moći ćete da posetite i brojne muzeje, ali i da uživate u duhu praznika. S obzirom da tokom zime Prag posećuju turisti iz cijelog sveta, pozitivna energija je sveprisutna, a dobar provod zagarantovan.

Poznan

Poznan je poljski grad idealan za praznični vikend izlet. Prošle godine prvi put je organizovana praznična dekoracija i odmah je ušao u spisak 10 najljepših evropskih destinacija. Poseban dio u centru grada posebno je posvećen ledu, jer se ovde održava festival ledenih skulptura, na kome učestvuju umjetnici iz cijelog svijeta.

Budimpešta

Grad ukrašen lampicama, besplatno klizanje, kao i ukusne kobasice su neizostavni dio avanture u Budimpešti. Tamo je bazar organizovan oko katedrale, gde je smještena i velika jelka. S obzirom da se stiže veoma brzo, ovo je idealna destinacija za vikend putovanje.

Leipzig

U Leipzigu se krije jedna od najstarijih prazničnih čarolija u Evropi, ali i Njemačkoj. Gradski trg se pretvara u prazničnu idilu. Atmosfera je prijatna, praznična i prijateljski nastrojeni ljudi ugostiće vas i ponudiće vam pregršt domaćih specijaliteta.

 

 

lepota i zdravlje.rs