19.04.2024.
HomeNovostiBiskup Komarica raskrinkao dvoličnu politiku Dragana Čovića: Kome je on predsjednik?

Biskup Komarica raskrinkao dvoličnu politiku Dragana Čovića: Kome je on predsjednik?

Banjalučki biskup Franjo Komarica za intervju “Jedan” BHRT-a kazao je kako očekuje od međunarodne zajednice da dozvoli visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da intervenira, kako bi se zaustavilo otimanje imovine, uglavnom Hrvata i Bošnjaka u Republici Srpskoj, a nije ostao ni dužan predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću.

Za lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, kaže da će biti sudionik nestajanja Hrvata u RS-u, jer ne pokazuje jednako zanimanje za sve Hrvate u BiH.

„On tvrdi da je predstavnik svih Hrvata Bosne i Hercegovine, ako nas ne predstavlja, ako se za nas ne zanima u entitetu Republika Srpska, odnosno njegovo zanimanje rezultira time da nas nema, onda šta radi, kako nas zastupa. Gdje se on očitovao, kada je pitao javno ili sazvao grupu ljudi pa da čujemo malo njegovu priču. Dragan Čović je sigurno svjestan svoga posla, svoje povijesne zadaće, da će biti sudionik nestajanja jednog domicilnog naroda u ovoj zemlji, gdje hrvatski narod nije kao u Švedskoj, Njemačkoj ili Kanadi, došljak, nego smo mi ovdje domicilni”.

„I, ako on kaže `mene ne zanima šta se ovdje događalo za vrijeme rata`,  ni stradanja Hrvata, ni rušenja crkava, ni ubijanja svećenika. Ne želi taj zločin uopće registrirati, niko nije procesuiran radi svega toga ovdje. Ne zanima ga hoće li se vratiti Hrvati, a to je neupitno pravo. I, ako se već pozivamo na taj bajni Dejtonski sporazum i taj Anex 7, šta se to dogodilo? Zašto se godinama Hrvatima uskraćivala i politička i pravna i materijalna pomoć. Kome je onda on predsjednik“, upitao je biskup Franjo Komarica!?

„Uzeli su nam groblje zbog nekakvog puta. Prvo je bilo planirano da uzmu 200 metara zbog nekakvog puta, a onda je stigla obavijest da nam uzimaju tri hektara. To je samo nastavak jednog čudnovatog ponašanja pojedinaca koji su dobili vlast u ruke, da oni mogu odlučivati tko ovdje može i kako živjeti, a tko ne smije živjeti.

Ja sam mnogo puta upozorio ove naše političare. Dajte što radite od ovih ljudi. Gdje su vam ljudi. Mi imamo i drugi slučaj u Bosanskom Novom, odnosno Nogom Gradu, gdje su nam uzeli imovinu oko crkve. Tamo je crkva teško nastradala i mi smo je vremeno polako obnovili, ali sada ne možemo do crkve doći. Oni su oduzelji zemlju i dali neke kuće. Nema šanse da tamo priđe vatrogasno vozilo, ne daj bože da zatreba“, kazao je Komarica, a prenosi “Slobodna Bosna”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti