27.05.2024.
HomeNovostiSIPA pretresa stan SDA-ovca Asima Kambera zbog izbornih nepravilnosti, on potvrdio da...

SIPA pretresa stan SDA-ovca Asima Kambera zbog izbornih nepravilnosti, on potvrdio da je sinoć dobio dojavu o akciji

U toku je pretres stana Asima Kambera (SDA), federalnog zastupnika, na Trgu ljiljana u Sanskom Mostu.

Akcija pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sanskom Mostu je najvjerovatnije povezana s istragom o izbornim nepravilnostima 2018. godine.

Od novembra 2018. godine u medijima se proteže priča da se u Sanskom Mostu dogodila brutalna izborna krađa.

Jedan od glavnih aktera Muhamed Zekotić je nebrojeno puta kazao kako je po nalogu Asima Kambera vršena izborna krađa da bi naposljetku bio formiran i predmet u Tužilaštvu BiH, odnosno otvorena istraga.

Asim Kamber (SDA), federalni zastupnik i predsjednik SDA Sanskog Mosta neposredno nakon pretresa njegovog stana u Sanskom Mostu javio se za “Avaz” i kazao da ništa nije uradio te da je još u junu prošle godine pozivao Tužilaštvo USK da provede istragu o, kako kaže, navodnim izbornim nepravilnostima.

– Moram se spremati da se javim istražiteljima, pa nemam puno vremena – kazao je napočetku izjave za “Avaz”.

Na pitanje je li u Sanskom Mostu rekao je: – Nisam.

– Sve su to medijske špekulacije kojom se i ja dovodim u vezu. Čovjek koji je glavni svjedok u ovom predmetu je ležao u zatvoru zbog prevara građana Sanskog Msota i decertificirani je imam, izbačen je iz Islamske zajednice jer je potkradao džematlije i djecu. On je i pisao na društvenim mrežama kako je on dogovorio sa Ćazimom (Hasanspahić, tužilac Tužilaštva BiH, op. a.). Sinoć sam dobio i poruku od prijatelja koji mi je javio da će se jutros desiti ta akcija. Danas sam imao planirana četiri sastanka: Međutim sad sam obavezan ići davati neke izjave – kazao je Kamber.

Podsjetimo, SIPA od jutros pretresa njegov stan u Sanskom Mostu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti