Šestoro uhapšenih u TK, pronađen novac, oružje i droga

0

Na području Tuzlanskog kantona uhapšeno je šest lica zbog sumnje da su počnila krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkoričkih sredstava, posjedovanja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona i Policija Brčko distrikta juče su zajedno realizovale dio operativne akcije kodnog naziva “Klanac” u kojoj su, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na šest lokacija u Gračanici, Tuzli i Srebreniku.

U pretresima je pronađeno oko 30.000 KM u raznim apoeima, automobil hjyndai, oko četiri kilograma spida, neutvrđenu količinu kanabisa, dvije automatske puške, sedam okvira za automatsku pušku, više komada municije različitog kalibra, dvije tromblonske mine, više komada ručnih bombi, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Uhapšeni su lica čiji su inicijali H.T. (35), E.T. (43), A.H. (33) i M.T. (36), svi iz Gračanice, te E.A. (42) iz Srebrenika i E.A. /34/ iz Tuzle.

Lica H.T. (35), E.A. (34) iz Tuzle i A.H. (33) predata su Policiji Brčko distrikta, protiv kojih će u narednom periodu biti upućeni adekvatni izvještaji nadležnom tužilaštvu Brčko distrikta.

Lica E.T. (43), M.T. (36) i E.A. (42) iz Srebrenika zadržane su u prostorijama MUP-a Tuzlanskog kantona, koja će u zakonskom roku i uz izvještaj biti predata kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Pretresi su realizovani po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta, s ciljem otkrivanja, dokazivanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkoričkih sredstava, posjedovnja i krijumčarenja nelegalnog naoružanja koje je vršila organizovana kriminalna grupa na širem području BiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here