17.06.2024.
HomeNovostiSenad Avdić: Duška Jurišić provela je više vremena na prvim linijama odbrane...

Senad Avdić: Duška Jurišić provela je više vremena na prvim linijama odbrane Sarajeva nego 99 posto članova GO SDA, uključujući i generala Fikreta Prevljaka”

Povodom najavljene smjene Duške Jurišić s funkcije direktorice Televizije Sarajevo, oglasila se i grupa uglednih sarajevskih novinara, režisera i fotografa, poslavši pismo kantonalnom premijeru i poslanicima, od kojih traže da odustanu od smjene.

Među potpisnicima je i glavni urednik naše “Slobodne Bosne” Senad Avdić. On za banjalučku “Buku” navodi tri principa koja su prekršena samom najavom.

“Sama činjenica da je predsjednik KO SDA to najavio u medijima, bez ikakve provedene procedure, govori da njih procedure ne zanimaju.

Drugi princip je atak na slobodne medije i nezavisno novinarstvo. Treći i, možda najvažniji, jeste princip nacionalne jednakopravnosti, koju ova stranka krši, a busa se u prsa multietničkom politikom”, navodi Avdić.

On dodaje da je riječ o skandalu, koji zaslužuje da se analizira. “Ja bih volio, a mislim i da je to obaveza gospodina Željka Komšića, da se i on očituje o ovom slučaju. Nemjerljiv doprinos odbrani ovog grada Jurišić je dala mikrofonom.

Mogu dokazati da je gospođa Jurišić provela više vremena na prvim linijama odbrane Sarajeva nego 99 posto članova GO SDA, uključujući i generala Fikreta Prevljaka, koji je rat proveo u svojoj kancelariji u Hrasnici”, komentariše Avdić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti