01.03.2024.
HomeNovostiMUP RS sprovodi istražne radnje o nabavci pokretne bolnice

MUP RS sprovodi istražne radnje o nabavci pokretne bolnice

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva sprovode određene istražne radnje u vezi s predmetom nabavke pokretne bolnice.

“Vrši se izuzimanje određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća, koja će biti dostavljena nadležnom tužilaštvu”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS i dodaje da više informacija u ovoj fazi istrage ne mogu iznositi u javnost.

Republički štab za vanredne situacije prošle sedmice dao je saglasnost Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da jednostrano raskine ugovor o nabavci mobilne bolnice s preduzećem “Balkan Global”, jer pokretna bolnica nije isporučena u dogovorenom roku i stavljena u funkciju.

Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je tada da će Institut uputiti dopis dobavljaču o jednostranom raskidanju ugovora i pozivanju da se izvrši povrat avansno uplaćenog novca, odnosno 4.228.000 KM s PDV-om što je ukupna cijene bolnice.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti