22.07.2024.
HomeNovostiŠAROVIĆ: "Ne može onaj ko je krao i varao biti predsjednik Republike...

ŠAROVIĆ: “Ne može onaj ko je krao i varao biti predsjednik Republike Srpske”

“Ne mislim da je Dodik pobijedio, to je preuranjeno. Kako god ovo su preliminarni rezultati. Predstoji period u kome se otvara mogućnost i koju ćemo mi da iskoristimo vezano za žalbe”, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović dalje pita:

“Šta je sa 60 vreća, da li je to samo onako konstatovano da ih nema, pa nema I nikom ništa ili to treba da bude predmet istrage.”

Mišljenja je da nije bilo zrelo da CIK donese danas ovakvu odluku.

“Mislim da je CIK danas propustio istorijsku priliku da zada taj smrtonosni udarac  izbornoj korupciji, ona  bi trebala da bude potpuno presječena. Ne prihvatam da je Dodik pošteno pobijedio ako se to desi, ovo su pobjede na prevari, na korupciji i krađi”, kazao je Šarović.

I ako se dobiju izbori, kaže on, na prevari, kriminalu i korupciji, a to društvo ne sankcioniše i vlast će u naredne četiri godine da bude ista takva, ne možemo očekivati ništa bolje.

“Mislim da sada treba iskoristiti ovaj trenutak nakon odluke CIK-a i krenuti u dalju borbu. Mislim da bez borbe ne može se ništa postići i ćutnjom ne može se ništa postići. Mislim da treba dići glas i tražiti pravdu. Ne treba da pokleknemo i ovih nekoliko dana koliko nam stoji na raspolaganju da ćemo tražiti od CIK-a da uvaži naše prigovore i žalbe, a biće ih mnogo”, kazao je Šarović.

On naglašava da opozicija neće odustati i iskoristiće tu mogućnost i uvijek treba da vjerujemo da je pravda dostižna.

“Ne može da bude neko predsjednik Republike Srpske, a znamo da je varao, da je krao, oni koji su stajali iza toga i na nama je da na to ukazujemo”, kaže Šarović, prenosi BN.

CIK je danas prihvatio izvještaj o kontrolnom brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske u kome su navedene sve nepravilnosti koje su grubo kršile izborni zakon.

Međutim, to im nije smetalo da utvrde da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Nisu saopštili koliko je glasova dobio i koliko ima u odnosu na opozicionog kandidata Jelenu Trivić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti