16.04.2024.
HomeSportSamir Bekrić napušta Tušanj, očekuje se odlazak Bekića i Mujagića?

Samir Bekrić napušta Tušanj, očekuje se odlazak Bekića i Mujagića?

Pregovori o ostanku na Tušnju između Samira Bekrića (36) i uprave Slobode nisu okončani uspješno i iskusni nogometaš odlazi iz Tuzle.

Bekriću je istekao ugovor, ali unatoč želji da nastavi karijeru u redovima „crveno-crnih“, njegovi i interesi čelnika Slobode nisu se poklopili.

– Sada sam u potrazi za novim klubom. Sigurno je da na travnjaku mogu dati još mnogo, vjerujem da ću brzo pronaći novi klub. Zbog porodice želim nastaviti igrati u BiH – izjavio je Bekrić.

Unatoč tome što je već trinaest godina u „kopačkama“, Bekrić je u prošloj sezoni bio među najboljim igračima Slobode. Odigrao je 22 utakmice, zabio četiri gola, a iskustvom i angažovanjem bio je poticaj za mlade nogometaše tuzlanskog premijerligaša.

Nastupao je za veliki broj klubova, a među ostalim i za Željezničar, Zrinjski, te više klubova Uzbekistana, Irana, Južne Koreje i Kazahstana.

Prije Bekrića, Slobodu su napustili Marko Marinković i Miloš Stojanović, obojica iz Srbije, njihovim putem takodjer mogli bi, Almir Bekić, Amer Bekić, te Abid Mujagić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti