24.07.2024.
HomeNovostiSalko Bukvarević ukopan u haremu Džindijske džamije

Salko Bukvarević ukopan u haremu Džindijske džamije

Nakon komemoracije u Sarajevu u subotu je u Tuzli održana komemoracija i klanjana dženaza za Salku Bukvarevića, ministra za boračka pitanja FBiH, koji je prošle srijede preminuo u Klinici za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu.

Komemoracija je održana u Bosanskom – kulturnom centru, a Bukvarevićevog lika i djela prisjetili su se Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacija boračkih udruženja TK, i Avdo Subašić, predsjednik Udruženja boraca „Crni labudovi“.

– Sve je radio za dobrobit ljudi koji su odbranili i sačuvali BiH. Neka mu je rahmet duši i neka mu dragi Allah dž.š. podari ono što zaslužuje, a mi borci smatramo da on zaslužuje džennet – riječi su Fahrudina Hasanovića.

Salko Bukvarević je u toku agresije na BiH bio pripadnik elitne jednice Armije RBiH „Crni labudovi“.

– Iznenadila nas je smrt našeg saborca Salke. Nestao je za sedam dana i ne možemo se pomiriti s tim da je preselio na onaj bolji svijet. Posljednjih šest godina smo intenzivno radili vezano na rješavanju pitanja boraca. Bio je dobra duša, uvijek veseo i raspoložen, suretljiv i osoba s kojom ste uvijek mogli razgovarati o bilo čemu. Uvijek je želio pomoći, nikada se nije izmicao od problema. Bio je pravi patriota koji je BiH volio i u duši nosio – istakao je Avdo Subašić.

Dženaza-namaz je klanjana u haremu Džindijske džamije u Tuzli, a predvodio ju je Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

 

 

 

avaz.ba

e.skokić

 

 

 

 

 

vijesti.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti