17.07.2024.
HomeNovostiSabina Ćudić: Direktor RAK-a je pozvao na ubistvo kritičke misli i slobode...

Sabina Ćudić: Direktor RAK-a je pozvao na ubistvo kritičke misli i slobode govora

Povodom sankcija Senadu Hadžifejzoviću koje je najavio Draško Milinović, direktor RAK-a, zbog optužbi da je Hadžifejzović navodno pozvao na ubistvo Milorada Dodika, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

“Podsjećam da je Draško Milinović na čelo RAK-a došao nakon što je bio direktor RTRS-a. Naša zastupnica Mirjana Marinković-Lepić upozoravala je da on ne smije biti imenovan za direktora RAK-a jer je sam RAK Radioteleviziji Republike Srpske izrekao 11 izvršnih mjera upravo za Milinovićevog mandata”, poručila je Ćudić.

Podsjetila je da je Milinović dobio i ličnu novčanu kaznu kao odgovorna osoba. Sad osoba koja je od RAK-a kažnjavana upravlja tim istim RAK-om.

“Milinović je postao direktor RAK-a kao zaslužni SNSD-ov kadar jer je RTRS pretvorio u medijski bastion te stranke. Cenzuriranje opozicije, zataškavanje počinilaca ubistva Davida Dragičevića, negiranje genocida samo su neka od nečovještava koja su se dešavala za vrijeme Milinovićevog mandata zbog kojih je dobio funkciju direktora RAK-a. Njegovo imenovanje za direktora RAK-a podržali su tada i ministri SDA u Vijeću ministara”, rekla je Ćudić.

Istakla je da to razlog zašto ista trojka ne smije ponovo formirati vlast.

“Moramo osloboditi RAK i ostale državne institucije od ljudi koji uništavaju sve u ovoj zemlji. Jasno je da Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, baš kao što je jasno da Milinović poziva na ubistvo kritičke misli i slobode govora. Ne smijemo im to dopustiti”, zaključila je Ćudić.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti