21.07.2024.
HomeSportOdluka Izvršnog odbora NSBiH: Utakmica s Rusijom otkazana, ništa ni od meča...

Odluka Izvršnog odbora NSBiH: Utakmica s Rusijom otkazana, ništa ni od meča s Marokom

Izvršni odbor Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine odlučio je na današnjoj tematskoj sjednici da prijateljska fudbalska utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine neće biti odigrana.

Nakon burne reakcije javnosti čelnici bh. fudbala odlučili su da će utakmica sa Rusijom ipak pričekati neka bolja vremena, prenosi N1.

Sama sjednica trajala je veome kratko, što znači da se o meču Rusija – BiH razgovaralo i ranije, te da je odluka danas faktički samo ozvaničena.

Podsjećamo, početkom septembra NSBiH je objavio kako je prihvatio poziv FS Rusije za odigravanjem prijateljskog susreta, koji je trebao biti odigran 19. novembra u St. Petersburgu.

Ubrzo su uslijedile reakcije, kako javnosti, tako i samih reprezentativaca BiH. Miralem Pjanić, Edin Džeko i Anel Ahmedhodžić objavili su kako se neće odazvati pozivu selektora Ivayla Peteva, što je i neke sruge reprezentativce, poput Dennisa Hadžikadunuića i Luku Menala nagnalo da urade isto.

Naposlijetku je na sjednici odbačena i ideja da Zmajevi odigraju meč sa Marokom u Dubaiju.

Zvanična potvrda otkazivanja prijateljske utakmice Rusija – BiH je objavljena i na službenoj stranici Saveza.

“Predsjednik NS/FS BiH, gdin. Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin”, navodi se u saopštenju Saveza.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti