Sa Manjače Podžić kliče – pogledaj nas, o Dodiče!

0

Oružane snage Bosne i Hercegovine održale su na Manjači metodsko-pokaznu vježbu u sklopu primopredaje vojne opreme, donacije Velike Britanije Oružanim snagama BiH. Ova vojna vježba uslijedila je samo par mjeseci nakon što je ministar odbrane BiH iz, kako je naveo, sigurnosnih razloga odgodio vježbu OS BiH sa Vojskom Srbije, također na Manjači.

Na konstataciju novinara da se aktivnosti poput današnje odvijaju, te da je samo vježba sa Vojskom Srbije odgođena, ministar odbrane BiH Sifet Podžić poručio je: “Utisak Vam nije dobar”.

“Ponovo kažem da sam vježbu sa Vojskom Srbije morao da odložim, ne otkažem, jer je taj dan bilo toliko inficiranih u Republici Srbiji, da je taj dan Republika Srbija bila najinficiranija zemlja u Evropi i druga najinficiranija zemlja u svijetu”, rekao je ministar odbrane BiH.

Podžić je dodao da drugu godinu zaredom Ministarstvo radi na privremenom finansiranju, te da nisu postojali drugi razlozi osim sigurnosti vojnika.

“Što se tiče današnje vježbe, ovo je protokolarna aktivnost, na otvorenom prostoru i ne vidim problema za sigurnost vojnika”, potcrtao je Podžić.

Na pitanje novinara da li su prisutni pripadnici III pješadijskog Republika Srpska puka, Podžić se nasmijao i rekao da je vidio visoke dužnosnike u OS BIH.

“Vidio sam generala Kneževića, a evo i Šukalo je iz Trećeg RS puka”, zaključio je Podžić.

Inače, generalmajor Gojko Knežević je zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse.

Zbog Podžićeve odluke da odgodi vježbu sa Vojskom Srbije, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zatražio je njegovu smjenu, no za takvu odluku nije bilo dovoljno ruku među ministrima, piše N1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here