20.04.2024.
HomeNovostiRusofil Dodik na "ribanju" kod američkog ambasadora Nelsona: Podrivanje mira i stabilnosti...

Rusofil Dodik na “ribanju” kod američkog ambasadora Nelsona: Podrivanje mira i stabilnosti u BiH snosit će posljedice!

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson susreo se danas s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Ambasador Nelson potcrtao je prilikom susreta sa Miloradom Dodikom da Sjedinjene Američke Države ne očekuju ništa drugo osim potpunog poštivanja Dejtonskog sporazuma te teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

– Amerika je 25 godina važan partner Bosni i Hercegovini. U potpunosti podržavamo prosperitet, stabilnost i mir za ovu zemlju. Radnje koje to podrivaju, snosit će prave posljedice – saopćeno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. 

Nelson se s članom Predsjedništva iz Republike Srpske sastao u poslijepodnevnim satima, nakon sjednice Predsjedništva BiH koju su obilježile oprečne izjave, navodno “preglasavanje” te poziv na ostavku kolege Komšića.

Dodik je nakon sjednice na kojoj je konsenzus postignut oko samo jedne tačke dnevnog reda, zbog navodne netransparentnosti u slučaju imenovanja nove sutkinje Ustavnog suda BiH iz Njemačke, pozvao predsjedavajućeg Željka Komšića da podnese ostavku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti